Prisvindere

Timbuktu Prisen 2017

Peter Tygesen blev indstillet til Timbuktuprisen af formanden for Mellemfolkeligt Samvirke, Helle Munk Ravnborg, ikke i sin egenskab af det, men som seniorforsker hos DIIS – og leder af et forskningsprojekt, som lige netop vil komme til at indgå i det projekt, som Peter vil bruge Timbuktuprisen til.

Timbuktu Prisen 2016

TANK blev indstillet til Timbuktu Prisen af bladet Udviklings redaktion v/Stefan Katic og Christian Andersen. Udvikling har været kunde hos TANK og har med egne øjne set – og blevet begejstret for bureauets evner.

Timbuktu Prisen 2015

DANWATCH får årets pris for sin vigtige rolle som CSR-vagthund i arbejdet med at fremme virksomheders samfundsansvar. På den måde er DanWatch med til at fremme ansvarlig vækst og udvikling.

Timbuktu Prisen 2014

Signe Byrge Sørensen er indstillet til årets Timbuktu-pris, fordi hun gennem de sidste 16 år som filmproducer har vist dygtighed, ihærdighed og engagement i at udvikle  dokumentarfilmens rolle og placering i dansk u-landsoplysning.

Timbuktu Prisen 2013

I 2013 modtog Mads Nissen, Jette Aagaard og Eva Jung fra Berlingske Timbuktu Prisen på 100.000 kr. Holdet stod i 2012 bag en omfattende serie om ”Blodobligationer”, der handlede om, hvordan bl.a. danske pensionsmidler blev investeret i afrikanske statsobligationer hos undertrykkende regimer.

Timbuktu Prisen 2011

Tre gange har den sydafrikansk bosiddende fotograf og filmmand Jørn Stjerneklar været indstillet til den prestigefyldte Timbuktu Pris for kritisk u-landsjournalistik. I 2011 lykkedes det, og han fik tildelt prisen på 100.000 kroner.

Timbuktu Prisen 2010

Thomas Aue Sobol vinder Timbuktu Prisen 2010. Den 33-årige freelance journalist har gennem en årrække produceret fremragende reportager fra to af verdens allermest lukkede lande (Burma/Myanmar og Nordkorea), han har rapporteret om livsvilkår for de fattige i nogle af verdens fattigste lande og fokuseret på vestlige virksomheders og forbrugeres medansvar.

Timbuktu Prisen 2009

Tom Heinemann vinder Timbuktu Prisen 2009. Tom Heinemann har i mange år arbejdet med radio- og tv-dokumentarer som sin primære journalistiske platform, men i en form og med et indhold, der har gjort det muligt for ham at præge u-landsoplysning og journalistik på mange medieplatforme, primært i Danmark, men også i en række andre lande.