Timbuktu Prisen

Timbuktu Prisen er en pris for kritisk udviklingsjournalistik, som hvert år annonceres i april. Timbuktu Prisen gives til en journalist eller et kritisk journalistisk projekt med udviklings- og samfundsrelevans. Prisen er på 100.000 kr. og uddeles en gang om året. Beløbet skal være med til at finansiere nye kritiske udviklingsjournalistiske opgaver.

Prisen belønner et journalistisk kvalitetsprojekt indenfor udviklingsjournalistikken, men hensigten er samtidig at bidrage til finansiering af fremadrettede kritiske journalistiske udviklingsrelaterede opgaver.

I 2018 har Timbuktu Fondens bestyrelse besluttet at revurdere grundlag og rammer for prisen, og således udsætte eventuel annoncering og uddeling til senere på året. Nærmere oplysning følger her på siden. 

Læs om tidligere prismodtagere her:

2017: Peter Tygesen

2016: Journalistbureauet TANK

2015: DanWatch

2014: Signe Byrge Sørensen

2013: Mads Nissen, Jette Aagaard og Eva Jung

2012: Prisen blev ikke uddelt

2011: Jørn Stjerneklar

2010: Thomas Aue Sobol

2009: Tom Heinemann

Eva Jung, 2013

Vi er superglade for prisen! Grunden til, at det er slået igennem er, at vi formår at få ulandsjournalistikken ind på de mest knastørre, lyserøde erhvervssider. At vi forener hjerte og hjerne i det her projekt.

Jørn Stjerneklar, 2011

At modtage Timbuktu Prisen i 2011 var et kæmpe skulderklap for min indsats med at fortælle historier fra Afrika igennem mere end 30 år. Afrika er ikke særlig sexet for de danske medier, så at nogen ville ære mig med en pris for min stædighed, var stort!